1- Spor yönetimi alanında farklı disiplinlerden gelen bilgileri bütünleştirebilme becerisi kazanabilme.
2- Spor yönetimi alanında, ülkemizde ve dünyada yaşanan güncel olayları, bilgi ve becerileriyle eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme ve kritik düşünme becerisi kazanabilme.
3- Kamu ve özel sektördeki spor yönetimi ve spor yöneticiliği konularında uzmanlaşmak ve sorunlu konuların çözümünde sosyal sorumluluğa sahip olabilme.
4- Spor endüstrisi, spor pazarlaması, sporda halkla ilişkiler, spor ve medya, sponsorluk ve iletişim becerileri gibi spor yönetim bilimleri alanlarındaki kavram ve uygulamaları analiz etme, yorumlama ve öneriler geliştirme becerisi kazanabilme.
5- Spor yönetimi alanında faaliyet gösteren kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde; sporun yönetimi, kamu personelinin yönetimi, spor tesislerinin yönetimi konularında bilgi sahibi olmak ve yetkinlik kazanabilme.
6- Spor Yönetimi alanındaki psikoloji, sosyoloji, tarih, cinsiyet ve yasal konular hakkında bilgi konularda sahibi olmak ve karşılaşılan problemlere çözüm üretebilme becerisi kazanabilme.
7- Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında ve rekreasyonel etkinliklerde; spor tesislerinin planlanması ve yönetimi, personel yönetimi, insan kaynakları yönetimi, kariyer yönetimi ve takım yönetimi ve liderlik konularında yetkinlik kazanmak ve sorumluluk alabilme.
8- Spor yönetim bilimleri alanında nitel ve nicel araştırma yöntemleri ile teknoloji kullanımını birleştirerek, araştırma planlama, yürütme ve sonuçlandırma yeteneğini geliştirebilme.