1- Atatürk ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi bilgisine sahip olabilme
2- Hem sözlü ve yazılı Türkçe etkin iletişim kurabilme
3- Tavukçulukla ilgili İngilizce kaynakları takip edebilecek düzeyde İngilizce yeteneğine sahip olabilme
4- Kanatlı hastalığı, kanatlı anatomisi ve fizyolojisi hakkında bilgi sahibi olabilme
5- Kanatlı tür ve alt türleri öğrenebilme
6- Ticari tavukçuluk öğrenebilme
7- Süs ve Hobi amaçlı kanatlı yetiştiriciliğini öğrenebilme
8- Yem katkı maddeleri, kanatlı hayvan yemleri ve kanatlı hayvan yemlerini öğrenebilme
9- Kümes hayvanı yetiştiriciliği ve kuluçka tekniğini öğrenebilme
10- Tavukçulukla ilgili biyoteknolojik gelişmeleri takip edebilme
11- Kümes ve kümes ekipmanlarını tanıyabilme
12- Kümes hayvancılığı üretimiyle ilgili pratik uygulamaları öğrebilme
13- Kümes hayvancılığı endüstrisinin üretim ve pazarlama problemlerini kavrayabilme, çözüm ve öneri getirebilme
14- Tavukçuluk kaynaklarının sürdürülebilirliğini öğrenebilme