1-
|
Matematik, fen ve mühendislik konularında edindikleri kuramsal bilgilerini Gıda Mühendisliği alanında kullanabilme
|
|
2-
|
Gıda mühendisliği uygulamaları ile ilgili mühendislik problemlerini saptama, tanımlama, modelleme ve çözebilme
|
|
3-
|
Bir sistemi ya da süreci belirli gereksinimleri karşılayacak şekilde çözümleyebilme ve tasarlayabilme
|
|
4-
|
Gıda Mühendisliği uygulamaları için gerekli teknikleri ve araçları seçme ve kullanabilme, bilişim teknolojilerini kullanabilme
|
|
5-
|
Gıda Mühendisliği problemlerinin incelenmesi için deney/sistem tasarlama, uygulama, veri toplama, sonuçları analiz edebilme ve yorumlayabilme
|
|
6-
|
Bireysel olarak, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilme
|
|
7-
|
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilme; mesleki bilgi ve gelişmeleri izleyebilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisi öğrenebilme
|
|
8-
|
Yaşam boyu öğrenmenin önemini benimsemiş, bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileyebilme
|
|
9-
|
Mesleki etik ve sosyal sorumluluk bilincikazandırabilme
|
|
10-
|
Gıda Mühendisliği uygulamaları ile ilgili sorunların çözümünde çevre, sağlık, iş güvenliği ile ilgili konuların ve bunun hukuksal sonuçları konusunda farkındalık oluşturabilme
|
|
11-
|
Güvenli gıda üretimi ve kalite sağlama kavramlarını; ekonomi, çevre sorunları, sürdürülebilirlik, etik, sağlık, güvenlik ve sosyal yönleri ile beraber değerlendirebilme
|
|
12-
|
Araştırma yeteneği yüksek, çağın sorunları, yönetim ve girişimcilik hakkında bilgi sahibi Gıda Mühendisleri yetiştirebilme
|
|